14/06/2021

Bijkomende premie voor warmtepompen

Bijkomende premie voor eigenaars van warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. 

Door de nieuwe regeling rond zonnepanelen, zien eigenaars hun elektriciteitsfactuur fors stijgen. De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over een eenmalige premie van € 1.163 voor eigenaars die een warmtepomp met zonnepanelen combineren. Er wordt hiervoor 37,2 miljoen euro uitgetrokken. 

Wie komt er in aanmerking?

Gezinnen, organisaties en ondernemingen die een warmtepomp combineren met zonnepanelen, met een omvormersvermogen van maximum 10 kVA.

De retroactieve investeringspremie voor warmtepompen komt toe aan wie op 1 oktober 2021 (namelijk de datum van de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse Regering) de eigenaar is van de warmtepomp (dus van het gebouw dat de warmtepomp van verwarming voorziet).

Voorwaarden

De installatie moet over een digitale meter beschikken of een andere meter die de injectie en afname afzonderlijk kan meten.

De warmtepomp moet in dienst zijn genomen in de periode van 1 januari 2006 tot en met 28 februari 2021. Op hetzelfde EAN-nummer moeten in de periode van 1 januari 2006 tot en met 31 december 2020 fotovoltaïsche zonnepanelen zijn geplaatst van maximaal 10 kVA

Alle voorwaarden bekijken:

Aanvragen:

De aanvraag van deze bijkomende premie staat los van de aanvraag van de retroactieve investeringspremie voor de zonnepanelen en moet dus apart aangevraagd worden. Let hierbij goed op de aanvraagtermijnen.

Uiterlijke aanvraagdatum: 

  • Als uw digitale meter geplaatst werd vóór 1 oktober 2021, dan moet uw aanvraag uiterlijk op 31 maart 2022 ingediend zijn.

  • Eigenaars van warmtepompen die nog over een klassieke Ferrarismeter beschikken, kunnen tot 6 maanden na de plaatsing van de digitale meter een aanvraag indienen en dat uiterlijk op 31 december 2025.

Vragen over uw warmtepomp of zonnepanelen?

Contacteer ons gewoon en vraag snel een eerlijk advies via het contactformulierOnze energie-experts gaan samen met u op zoek naar de béste oplossingen.

    Ik heb interesse in:

    Handige links

    Meer weten?

    Onze energie-experts helpen u graag verder.