Combinaties

Warmtepompen kunnen met vrijwel alle warmteafgiftes worden gecombineerd.

Warmtepompen kunnen, in principe, gecombineerd worden met alle soorten verwarming. Dus concreet met convectoren, radiatoren en zelfs vloerverwarming. 

Warmtepomp in combinatie met bestaande radiatoren

De Ecodan systemen van Mitsubishi zorgen voor de productie van sanitair warm water, verwarming en zelfs koeling. Dankzij hun innovatieve technologie en doordachte regeling leveren deze warmtepompen altijd een optimale variabele watertemperatuur, waardoor ze op vloerverwarming én op traditionele radiatoren kunnen worden aangesloten.

Verisol is officiële verdeler van Mitsubishi Electric - warmtepompen.

Doe de test!

De Ecodan-warmtepompen halen een watertemperatuur van 60 °C zonder gebruik te maken van energieverslindende elektrische verwarmingsweerstanden.

Wil u zeker weten of u uw woning met een warmtepomp en uw bestaande radiatoren voldoende kunt verwarmen? Neem dan de proef op de som. Verlaag op een koude winterdag de temperatuur van uw ketel tot 60 °C, draai al uw radiatoren open en kijk of uw woning voldoende warm wordt.

Lukt deze test niet?

Dan kunt u altijd overwegen om het dak, de zoldervloer of de spouwmuren van uw woning (extra) te isoleren. Of u kunt ervoor kiezen om enkele van uw bestaande radiatoren te vervangen door lagetemperatuurradiatoren. Verisol werkt hiervoor samen met Jaga. Dit merk ontwikkelde een aantal zeer mooie en hoogwaardige innovatieve lagetemperatuurradiatoren, specifiek voor woningverwarming met warmtepompen.

Warmtepomp in combinatie met convectoren

Warmtepompen kunnen met vrijwel alle warmteafgiftes worden gecombineerd. Dus ook met convectoren. Een convector is een verwarmingstoestel waarbij het verwarmingswater door een dunne koperen buis onderaan het toestel stroomt. Die buis is omringd door aluminium plaatjes die ervoor zorgen dat de warmte naar boven wordt getransporteerd. Omdat enkel de buis onderaan het toestel warm wordt, is verbrandingsgevaar bij een convector uitgesloten.

Convectoren, een duurzame oplossing

Omdat een convector de warmte naar boven transporteert, is het geschikt voor verwarming met lage temperatuur. Verwarmingsspecialist Jaga heeft convectoren die werken met een watertemperatuur van 35 °C.

Het resultaat? Uw warmtepomp moet relatief weinig inspanningen leveren om de gevraagde temperatuur te bereiken en daardoor blijft het verbruik laag. De combinatie van een warmtepomp en convectoren biedt u dus een rendabele oplossing voor uw woningverwarming.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

Een warmtepomp is uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met verwarmingssystemen op lage temperatuur. Vloerverwarming werkt met een watertemperatuur van ongeveer 35 °C. Ideaal dus om te combineren met een warmtepomp. Wil u de optimale oplossing voor uw woningverwarming? Dan kiest u voor een warmtepomp als energiebron voor uw vloerverwarming. Bouwen of renoveren? Vloerverwarming is in elke situatie de meest efficiënte manier van verwarmen!

Gelijkmatige verwarming

De warmtestraling van vloerverwarming verwarmt uw hele vloer op een gelijkmatige manier. Het voordeel? U hebt geen koude hoekjes meer en ervaart een comfortabeler gevoel van warmte. In huizen die met vloerverwarming worden verwarmd, staat de thermostaat gemiddeld 2 °C lager. Het gevolg? U bespaart op uw verwarmingsfactuur.

Hebt u wand- of plafondverwarming? Dan kunt u rekenen op dezelfde voordelen als bij vloerverwarming. Ook in dat geval is een combinatie met een warmtepomp dus ideaal.

Wat is de meest efficiënte warmtepomp voor uw woning of onderneming?

Onze energie-experts adviseren u in functie van uw specifieke situatie en wensen.

    Maak je keuze: